Brief Belastingdienst over garantieverklaring WGA 2017

Brief Belastingdienst over garantieverklaring WGA 2017

Garantieverklaring WGABegin juli ontvingen werkgevers, die momenteel al eigen risicodrager zijn voor de WGA, een schrijven van de Belastingdienst. Deze brief ging over het aanleveren van een garantieverklaring voor voortzetting van het eigenrisicodragerschap in 2017.

Belangrijkste boodschap is dat door de samenvoeging van het WGA-risico voor vast en flexibele dienstverbanden er een nieuwe garantieverklaring nodig is. De termijn voor aanlevering van deze verklaring verlengd is tot 31 december 2016. Het schrijven van de Belastingdienst heeft echter ook vragen opgeroepen bij een aantal van onze klanten.

Als u nu reeds eigenrisicodrager voor de WGA bent, ontvangt u binnenkort een verlengingsvoorstel van uw huidige verzekeraar. Indien u deze accepteert zal de verzekeraar tijdig de nieuwe garantieverklaring naar de Belastingdienst sturen. U hoeft dat niet zelf te doen! De formulering in de betreffende brief over het WGA-risico van uitzendkrachten is eveneens niet correct. Ziektewet- en WGA-uitkeringen van ingeleende uitzendkrachten komen niet voor rekening van de onderneming, maar voor rekening van het uitzendbureau. U hoeft daarover niet ongerust te zijn.

Wilt u de inhoud van de brief van de belastingdienst nog een keer lezen?

 

Bent u nog geen eigenrisicodrager voor de WGA u heeft u een klant die nog geen eigenrisicodrager is, maar wilt u daar informatie over hebben? Neem dan gerust contact op met UPIVA. Ons telefoonnummer is 088 – 000 83 33 of via email: info@upiva.nl.

Geen reactie's

Geef een reactie