Brexit geen gevolgen voor onze relaties

De Brexit kan gevolgen hebben voor Britse verzekeraars en volmachtpartijen die geen vergunning in de EU hebben. Voor onze volmachtpartner Mandaat is bovenstaande geen probleem. De SAR organiseerde onlangs een Brexit symposium om opheldering te geven over de naderende Brexit. De conclusie van één van de sprekers, Cees de Jong van het Amsterdam Centre for Insurance Studies, was helder: heeft een Britse verzekeraar na de Brexit geen nevenvestiging in een EU-land heeft en geen vergunning in dat land dan mag hij niet meer bemiddelen. Dat geldt volgens De Jong ook voor een gevolmachtigd agent.

Mandaat: alle volmachtmaatschappijen in de EU

Onze relaties hoeven zich geen zorgen te maken. Hebben zij één of meer portefeuilles in de volmacht van Mandaat Assuradeuren lopen, dan verandert er niets. Rob Scholten, directeur van Mandaat, legt uit. “De Brexit heeft voor ons en onze relaties geen invloed, omdat alle volmachtmaatschappijen waar wij mee werken een locatie binnen de EU hebben”.

Nog geen aanstelling op de Volmachten van Mandaat?

Heeft u nog geen aanstelling op de volmachten van Mandaat? Onze accountmanagers gaan daarover graag met u in gesprek. Via www.upiva.nl/afspraak kunt u een gesprek met hen aanvragen.