Dienstverleningsvergoeding

Dienstverleningsvergoeding zorgverzekering

Wanneer u een zorgverzekering afsluit via een assurantieadviseur, krijgt deze een vergoeding van de verzekeraar voor het afsluiten en beheren van uw verzekering.

Uw adviseur gebruikt de diensten van UPIVA, zoals digitale hulpmiddelen en een portaal om al haar klanten met een zorgverzekering bij te houden.

De vergoeding die uw adviseur ontvangt, noemen we een dienstverleningsvergoeding. Dit geld wordt gebruikt voor de dienstverlening aan u, zowel telefonisch als op kantoor, en voor het gebruik van de UPIVA-diensten.

De hoogte van deze vergoeding verschilt per verzekeraar en hangt af van het type polis en eventuele aanvullende verzekeringen. Gemiddeld ligt de vergoeding voor een zorgverzekering tussen de €0,75 en €5 per maand, afhankelijk van de gekozen pakketten en verzekeraar. De dienstverleningsvergoeding wordt vermeld op de aanvraagbevestiging.

Onze dienstverlening

UPIVA biedt assurantieadviseurs een zo compleet mogelijk pakket aan diensten in advies, onderhoud op het gebied van zorgverzekeringen. We vinden het belangrijk u hierover goed te informeren, zodat u weet welke rol wij spelen bij het tot stand komen en beheer van uw zorgverzekering via uw eigen vertrouwde adviseur.

UPIVA staat uw adviseur terzijde bij onder meer:

Snel antwoord op vragen door onze eigen deskundige adviseurs

Ondanks alle kennis die uw adviseur in huis heeft, kan het zijn dat er toch bepaalde zaken door hen nagevraagd moeten worden. Onze zorgexperts staan dan voor hen klaar ter ondersteuning van hun dienstverlening aan u.

Hulp bij vragen over declaraties, vergoedingen en pakketkeuzes

Die ondersteuning kan bestaan uit de beantwoording van vragen over declaraties, zoals hoe je een medische rekening indient. Ook geven we nadere informatie over de vergoeding van niet alledaagse behandelingen worden en welke zorgverzekering het beste bij u past.

Ondersteuning bij onder meer wachtlijstbemiddeling en eventuele klachten

Onze zorgexperts bieden graag ondersteuning wanneer u op een lange wachtlijst staat voor een eerste consult bij een specialist of operatie. Wij bieden uw adviseur dan hulp bij wachtlijstbemiddeling. Dat betekent dat wij helpen sneller toegang te krijgen tot de benodigde medische zorg door u door te verwijzen naar zorgverleners met kortere wachttijden. Hierdoor hoeft u minder lang te wachten op behandelingen of consulten.

Een handige vergelijkingssite waarmee je eenvoudig de beste zorgverzekering kunt kiezen

Uw adviseur kan gebruik maken van de door ons ontwikkelde online module om daarmee zorgverzekering te vergelijken en af te sluiten. Uiteraard kunt ook u hier zelf gebruik van maken. Vraag uw adviseur dan naar de juiste link.