MultiSafe kiest voor de Sucsez Groep

De Sucsez Groep neemt per 20 juli 2018 de aandelen van de Multisafe Groep (Multisafe) over.

De Sucsez Groep, bestaande uit de bedrijven Heilbron, Mandaat, UPIVA en De Verzuimeconoom, ging na de fusie in 2017 (Heilbron en SUCSEZ) verder op zoek naar verbreding van het aanbod en versterking van de organisatie als geheel. Eind 2017 werd ook Lands Advies uit Beverwijk overgenomen.

MultiSafe heeft vestigingen in De Lier (Van den Ende) en Geldermalsen (D&D Advies) en heeft haar hoofdkantoor in Huis ter Heide. Naast het adviesbedrijf bestaat de MultiSafe Groep uit een beursmakelaar (MultiCover) en een assuradeurenbedrijf (Safe Assuradeuren).

Verbreding aanbod en versterking van distributie- en inkoopkracht

Met de verwerving van MultiSafe ontstaat een krachtig en breed advies- en assuradeurenbedrijf met een sterke positie in het midden, oosten en westen van Nederland. MultiSafe heeft naast een sterk en vernieuwend particulier concept tevens een beursmakelaar binnen de eigen organisatie. Tevens beschikt MultiSafe over een sterke afdeling Employee Benefits. Dat zijn belangrijke toevoegingen aan het assortiment van de Sucsez Groep, die hiermee een nog bredere groep zakelijke klanten én intermediair kan bedienen vanuit het eigen aanbod. Met de integratie ontstaat een organisatie van bijna 300 medewerkers over 10 vestigingen en een omzet van ruim 40 miljoen euro.

Focus op ICT en klantcontact

De Sucsez Groep ontwikkelt eigen software en biedt met UPIVA deze software in verschillende concepten (Zorg, Schade en Inkomen), ook aan aangesloten adviesbedrijven. ”IT is binnen onze organisatie geen stafdienst, maar een volwaardig bedrijfsonderdeel. We automatiseren zoveel mogelijk processen en kunnen daarmee juist meer persoonlijke aandacht geven aan onze klanten. Dat is het enige ‘proces’ dat we niet automatiseren. Onze ICT-oplossingen sluiten goed aan op de processen bij Multisafe en hiermee zijn we in staat om onze dienstverlening nog verder uit te breiden en te verbeteren”, aldus Dennis Massaar, CEO van de Sucsez Groep.

Nieuwe klantbenadering

MultiSafe is een voorloper in een nieuwe en andere klantbenadering waarbij verdiensten niet meer uitsluitend uit provisie bestaan, maar juist wordt ingezet op klantbinding door het aangaan van een dienstverleningsovereenkomst met klanten die een vast bedrag per jaar betalen. “Klanten passend verzekerd krijgen en houden is de kern van onze dienstverlening. In de afgelopen jaren hebben wij vastgesteld dat onze schaalgrootte, hoewel top-50 van Nederland, niet langer voldoende is om succes in de toekomst te garanderen. Met de Sucsez Groep hebben wij een ambitieuze partner gevonden die naar onze mening het beste past bij de marktbenadering en organisatie van MultiSafe. Wij hebben veel vertrouwen in de strategie van de Sucsez Groep en de capaciteit van het management om die strategie succesvol uit te voeren. Met onze klantbenadering, het beursbedrijf en sterke positie in de regio Utrecht en het Westland ontstaat een prachtig en onafhankelijk verzekeringsbedrijf”, aldus Michael Mackaaij, directievoorzitter van Multisafe.

De huidige aandeelhouders blijven nog een korte periode actief betrokken bij de organisatie en integratie. Met het zittende management bij Multisafe wordt de samenvoeging van de verschillende bedrijven verder vorm gegeven.