Persbericht: Five Arrows Principal Investments investeert in de SUCSEZ Groep

SUCSEZ Groep is verheugd te kunnen aankondigen dat Five Arrows Principal Investments (“FAPI”) een meerderheidsbelang in SUCSEZ Groep zal verwerven. Deze transactie, die onderworpen is aan de goedkeuring van de regelgevende instanties, zal naar verwachting in augustus 2019 worden afgerond. Marco Gregoor, CEO, en Frank Germans, CCO, behouden een materieel belang in de onderneming, terwijl Capital A hun investering volledig zal stopzetten. Het bestaande managementteam, waaronder Niels Mulling (CFO) en Bas van Twillert (COO), blijft bestaan om continuïteit in strategie en serviceniveaus aan klanten te bieden.

Toonaangevend met compleet dienstenaanbod

SUCSEZ Groep is een toonaangevend technologie-gestuurd distributieplatform in de Nederlandse verzekeringsmarkt, gericht op MKB-klanten en met name sterk in inkomensverzekeringen. Het platform werd gevormd toen Capital A en het management, SUCSEZ medio 2016 overnamen om een ambitieuze acquisitieve en autonome groeistrategie te volgen. De SUCSEZ Groep is medio 2017 aanzienlijk gegroeid door een combinatie van SUCSEZ en de Heilbron Groep en biedt vandaag de dag een compleet dienstenaanbod aan haar partners onder een aantal merken, waaronder Heilbron (intermediair), Mandaat (volmacht), De Verzuimeconoom (re-integratie en arbodienstverlening) en UPIVA (dienstverlening).

De SUCSEZ Groep is gevestigd in Doetinchem en opereert vanuit 12 locaties in heel Nederland met 500 medewerkers. De groep genereert meer dan 60 miljoen euro omzet en is zowel autonoom gegroeid als door 11 acquisities, waarvan de laatsten Hemelraad en Keijzer in De Lier en Branche Benefits in Assen.

Overtuigende partner

Marco Gregoor, CEO van de SUCSEZ Groep: “We zijn erg enthousiast om met Five Arrows samen te werken voor de volgende fase van onze groei. De combinatie van hun bewezen expertise in het gebruik van technologie om waarde te creëren en schaalgrootte op te bouwen, samen met hun diepe netwerk in heel Europa, maakte hen tot een overtuigende partner om ons te helpen onze groeistrategie op een gedisciplineerde manier verder vorm te geven”.

Markt consolideren

“Wij zijn onze klanten en belanghebbenden zeer dankbaar voor hun voortdurende steun. Hun behoeften blijven in de voorhoede van onze strategie, aangezien we een geïntegreerde groep creëren met een gemeenschappelijke visie, een duidelijke servicegerichtheid en een gedeeld technologieplatform. We verwachten ook onze strategie, om de markt te consolideren, voort te zetten. Voor het einde van 2019 voegen we nog drie andere bedrijven toe aan de groep.”, vervolgt Frank Germans, CCO, verantwoordelijk voor het commerciële beleid van de groep.

Over Five Arrows Principal Investments

FAPI is de corporate private equity tak van Rothschild & Co’s Merchant Banking business die wereldwijd meer dan € 11 miljard aan kapitaal beheert. FAPI is gespecialiseerd in het investeren in bedrijven in heel Europa met sterke marktposities en managementteams die veel waarde hechten aan de bedrijven die zij leiden; bedrijfsmodellen met een hoge omzet en zichtbaarheid van de winst; en meerdere operationele hefbomen die kunnen worden gebruikt om latente waarde te ontsluiten. De focus van FAPI’s sector is beperkt tot gezondheidszorg & onderwijs, data & software en op technologie gebaseerde zakelijke diensten.

Over Rothschild & Co, Merchant Banking

Merchant Banking is de investeringspoot van de Rothschild & Co groep, die wereldwijd meer dan € 11 miljard aan kapitaal beheert. Dit omvat meer dan 3,4 miljard euro, evenals een reeks fondsen voor senior en junior kredieten, primaire en secundaire fondsen en co-investeringen, met kantoren in New York, Los Angeles, Londen, Parijs en Luxemburg.

Rothschild & Co is een familiebedrijf en onafhankelijk en staat al meer dan 200 jaar centraal op de financiële markten in de wereld. Het heeft drie business lines: Global Advisory, Wealth & Asset Management & Merchant Banking.

Over Capital A

Capital A is een onafhankelijke private equity onderneming die voorheen actief was onder de naam ABN AMRO Participaties. Capital A heeft een lange staat van dienst als partner-aandeelhouder in het ondersteunen van managementteams van bedrijven bij het realiseren van hun autonome en acquisitieve groeiambities. De fondsen die momenteel door Capital A worden beheerd, worden onder andere door ABN AMRO bank als een belangrijke minderheidsaandeelhouder en andere gerenommeerde investeerders gecommitteerd. Hun huidige portefeuille van meer dan 20 actieve beleggingen bestaat voornamelijk uit beleggingen van recente beleggingsfondsen (sinds 2012) en hun nieuwe fonds (Capital A Fund VIII) heeft ongeveer 250 miljoen euro gecommitteerd kapitaal voor nieuwe beleggingen. Capital A is gericht op investeringen tussen 5 en 50 miljoen euro per transactie.